Optične povezave

OPTIKA JE NAJOBETAVNEJŠA KOMUNIKACIJSKA TEHNOLOGIJA

Optične komunikacije so najobetavnejša komunikacijska tehnologija, s katero je mogoče zadovoljiti potrebe po množičnih povezavah v sedanjosti in prihodnosti. Glavna prednost v primerjavi z ostalimi električnimi tehnikami je v možnosti, da se s pomočjo svetlobnega signala prenese izredno veliko informacij

NUDIMO VAM NAPELJAVO OPTIČNIH KABLOV ZA PRIKLOP

Ukvarjamo se z napeljavo optičnih kablov za priklop poslovnih strank in fizičnih oseb na optično omrežje.

Nudimo vam:

  • CELOTNO POSTAVITEV OPTIČNEGA OMREŽJA: od vleke zemeljskega optičnega kabla do izdelave optičnega delilnika
  • MERITVE PO KONČANEM DELILNIKU

Varjenje optičnih vlaken izvajamo z optičnimi varilniki izredno priznane znamke Fujikura. Zaposleni v podjetju so usposobljeni in strokovno podkovani za delo z optičnimi vlakni. Optično omrežje je smiselno izkoristiti, saj ponuja mnoge prednosti.

IZKUŠNJE

Imamo veliko izkušenj na področju celostne postavitve optičnega omrežja in meritev. V kakovost naših izgradenj optičnega omrežja so med drugimi zaupali tudi v podjetju T-2. Tu smo kot zunanji izvajalci, izvajali priklope na optično omrežje za  nove in obstoječe naročnike T-2.

Poleg ostalih izgradenj optičnih omrežij nam je bila zaupana  tudi optika internega omrežja Termoelektrarne in Toplarne Ljubljana.

PREDNOSTI OPTIČNIH POVEZAV PRED BAKRENIMI

Prednost optičnih povezav v primerjavi z bakrenimi računalniškimi omrežji, je neodovisnost na dolžino povezave od enega do drugega optičnega delilnika. Tako se lahko v sklopu neke velike npr. proizvodnje, stavbe povežejo med seboj brez dodatnih ojačevalnikov signala, kot je to potrebno za navadno bakreno informacijsko omrežje.

Elektromagnetno vplivanje na omrežje sestavljeno iz bakrenih povezav predstavlja velik problem, saj lahko pride do izgube podatkov med prenosom, medtem ko elektromagnetno valovanje ne vpliva na  prenos podatkov preko optičnega omrežja, saj se informacija prenaša preko svetlobe, za razliko od bakrenih omrežij, pri katerih se informacija prenaša z električno napetostjo preko bakrenih povezav.

Optika ima veliko prednost predvsem v hitrosti optičnega omrežja, ki dosega mejnik 100 Terabitov na sekundo.

OPTIČNA VLAKNA

Optično vlakno je zelo tanko vlakno optično čistega materiala, po katerem lahko potuje svetloba. Uporabljamo jih za prenos tako vidne svetlobe kot tudi infrardečega in ultravijoličnega valovanja. Optično vlakno je sestavljeno iz sredice, po kateri potuje svetloba, plašča, ki omejuje svetlobo na sredico, in zaščitne prevleke, ki varuje vlakno pred poškodbami. Razširjanje svetlobe po vlaknu temelji na pojavu totalnega odboja, do katerega pride na meji med sredico z večjim in plaščem z manjšim lomnim količnikom.

Želite več informacij?

Galerija